Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers, per a millorar la teva experiència i recopilar informació estadística sobre la teva navegació. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Per a més informació, consulta la nostra "Política de cookies".

Més Informació Accepto

ES Et truquem per demanar cita?
Et trobes a: Inici > Noticies sobre Mobles > Consells de decoració > Consells bàsics per a comprar dormitoris juvenils

24
SEP
2020

CONSELLS BÀSICS PER A COMPRAR DORMITORIS JUVENILS

Consells de decoració

Consells bàsics per a comprar dormitoris juvenils

Els teus fills van creixent i creus que ha arribat l'hora de renovar el seu dormitori? Cerques un dormitori juvenil de disseny o necessites millorar la funcionalitat d'aquesta estada? Més enllà del descans, els dormitoris juvenils moderns es conceben com a espais multiusos, en els quals el mateix espai pot albergar diferents ambients: zona d'estudi, sala de jocs, vestidor...

I per descomptat, tampoc podem oblidar l'estil, tan important en una època com l'adolescència. Necessites una mica d'ajuda amb la seva decoració? Continua llegint i descobreix totes les claus per a aconseguir el dormitori juvenil perfecte!

 

Treu partit a les teves possibilitats

Abans de posar-nos a la feina, existeixen alguns consells bàsics que et seran de gran ajuda a l'hora d'acudir a la teva botiga de mobles. Encara que a l'hora de triar el nostre nou mobiliari, tendim a deixar-nos portar pel disseny, però no hem d'oblidar que la funcionalitat és fonamental en els dormitoris juvenils.

 

Així que, abans de llançar-te a llambregar catàlegs o articles de decoració, comença per prendre mesures! Aquest pas previ, que pot semblar molt obvi, pot estalviar-te moltes sorpreses desagradables, com acabar comprant mobles massa grans per a la teva habitació, amb el que l'espai útil es reduirà al mínim.

 

Calcular les dimensions de l'estada, sense oblidar elements com a finestres, portes o radiadors, et permetrà fer-te una idea molt més realista de les teves possibilitats, per a treure'ls el màxim partit. Respecte al mobiliari, quins són els bàsics per a dormitoris juvenils? Sigui com sigui el teu estil, el llit sempre funciona com a eix central del disseny.

 

A més, tampoc pot faltar un bon armari i una zona d'estudi, per a oferir als joves un espai còmode per a concentrar-se en les seves tasques escolars. Després, només necessitem jugar amb aquestes peces bàsiques per a aconseguir una distribució i un estil al nostre gust.

 

Funcionalitat màxima per a dormitoris juvenils

La família ha crescut i necessites convertir un dormitori senzill en un dormitori doble? T'agradaria ampliar l'espai útil, sense necessitat de reformes? Triar el mobiliari adequat és una de les claus per a aconseguir-lo però, si necessites una mica d'ajuda per a triar, aquests són alguns consells que t'ajudaran a maximitzar la funcionalitat dels dormitoris juvenils:

 

Dormitoris amb lliteres i llits niu

Si el teu dormitori és petit o necessites acomodar a dos o tres joves en un mateix espai, els dormitoris amb lliteres o els llits niu representen fantàstiques alternatives per a aconseguir un dormitori juvenil modern i funcional, ocupant un mínim espai. Els dormitoris amb llit niu integren una mateixa peça dos llits independents, ocupant el mateix espai que un llit convencional. L'estructura del moble compta amb una part fixa, sobre la que se situa una dels llits, mentre que l'altra es plega per a emmagatzemar-se en la zona inferior quan no està en ús. Quan arribi la nit, només necessites desplegar-la per a comptar amb un dormitori doble, en uns pocs segons.

 

En el cas dels dormitoris amb lliteres, el moble aprofita l'espai vertical per a situar dos llits una damunt de l'altra. A diferència dels llits niu, en aquest cas l'estructura és fixa i no necessitem espai extra per a desplegar el llit, la qual cosa les converteix en una opció ideal per a dormitoris juvenils petits. A més, alguns models de dormitoris amb lliteres integren també en un mateix conjunt altres elements, com a armaris o escriptoris, creant combinacions realment interessants, tant per la seva funcionalitat com per la seva estètica.

 

Llits abatibles per a dormitoris mínims

Si el teu dormitori és tan petit que cap de les solucions anteriors resulta viable, encara existeixen alternatives! Els llits abatibles són un excel·lent exponent per a demostrar com, comptant amb el disseny adequat, l'escassetat de metres quadrats no suposa un impediment per a aconseguir un dormitori juvenil modern i funcional.

 

Quan no les estiguis usant, aquests llits es pleguen dins del moble, amb el que podràs maximitzar la superfície útil disponible. A més, alguns models també inclouen prestatgeries i espai de magatzematge, integrats en una única peça. Solucions creatives, aptes fins i tot per als espais més reduïts!

 

Peces soltes o dormitoris complets?

Estàs buscant un nou llit o un armari o necessites renovar el mobiliari al complet? En aquest últim cas, els dormitoris juvenils complets resulten una opció molt més rendible a llarg termini per a canviar la teva decoració i aconseguir un estil uniforme i integrat.

 

Comprar peces independents és una bona idea quan només necessites fer petits canvis, per exemple, si busques un armari més gran o una nova taula d'estudi. No obstant això, si necessites una renovació total, aquest tipus de dormitoris juvenils sempre haurien de ser una opció a considerar.

 

Estils amb personalitat

Si els consells anteriors se centraven en la funcionalitat, ara parlem de l'estil! A la teva botiga de mobles trobaràs propostes per a tots els gustos, des de dormitoris rústics, ideals per a una decoració d'inspiració nòrdica o d'estil industrial, fins a estils més elegants i sofisticats, perfectes per a un dormitori juvenil de disseny.

 

Siguin quals siguin les teves preferències estètiques, a l'hora de triar el mobiliari per a dormitoris juvenils, el més recomanable és apostar per colors i acabats neutres, als quals pots donar-li després el teu toc personal a través dels tèxtils i altres complements decoratius.

 

Respecte als acabats, el mobiliari lacat marca tendència en aquest 2020 per al disseny de dormitoris juvenils, apostant per combinar tons clàssics, com el blanc, el gris o el negre, amb l'alegria del color. Mantenint els tons neutres dominants, aquestes noves propostes incorporen elements en tons vius -taronges, vermells, violetes, blaus, verds...- , per a aportar contrast i vitalitat. Per descomptat, el mobiliari de fusta en tons naturals és un altre clàssic que mai passa de moda en aquests espais, perfectes si busques un ambient càlid i acollidor.

 

El toc final perfecte

Per a acabar, un altre consell imprescindible per a encertar amb l'estil dels teus dormitoris juvenils: pregunta als teus fills! Els consells anteriors et seran de gran ajuda per a no perdre de vista la funcionalitat però, respecte al seu disseny, sempre és important tenir en compte l'opinió dels seus ocupants.

 

Comptant amb una bona base, serà senzill donar-li el toc final a la teva decoració a través dels detalls -roba de llit, elements d'il·luminació, quadres i miralls,...- i aconseguir un dormitori juvenil modern, pràctic i còmode, amb un estil únic, a mesura dels gustos dels més joves!

 

Si vols conèixer més consells sobre els dormitoris juvenils, en La Bici Blava, trobaràs més idees.

 

 

Articles relacionats:

MARTBERT · C/ Ribera del Congost, 8 (Pol. Ind. El Congost) · 08520 Les Franqueses del Vallés (Barcelona)
Tel. 93 846 32 10 | 93 849 44 11

Diseño web por Novaigrup, agencia de marketing online